Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola tantermeinek hőmérséklet szabályozása, mozgásérzékelőkkel történő fényszabályozás az intézmény folyosóin.

Szendehely polgármestere 2022.11.24-én megrendelte a Globomax Zrt-től a Globomax Smart Control rendszert. Az intézmény folyosóira mozgásérzékelők lettek felszerelve és üzembe helyezve. A mozgásérzékelők szolgáltatják a szükséges világítást az adott napszaknak megfelelően és elkerülve azt, hogy napközben a folyosókon égjenek a lámpák amikor nincs mozgás. A tantermekben, tanári szobákban elhelyezett klímák központosítva lettek, így a rendszeren keresztül egyszerre lehet vezérelni az összes klímát.

Akár termenként, irodánként szabályozni lehet a kívánt hőfokot és az időintervallumot. Hétköznap minden reggel 07:00 órától 12:00 óráig klímákkal fűtenek az intézmény helyiségeiben, majd 12:00 órakor egyszerre kikapcsol az összes klíma és a nap hátra levő részében gázzal vannak fűtve a helyiségek.
Péntek délutántól, mikor az épületben már nem tartózkodnak sem dolgozók, sem gyermekek, a rendszer automatikája programozott módon kikapcsolja a klímákat, majd hétfőn 07:00 órakor elkezdi az adott helyiségek felfűtését. Ennek köszönhetően, mire a gyermekek és a dolgozók megérkeznek az iskolába, megfelelően felfűtött helyiségekben tölthetik a napot (22 fok). 

A felmért igényeket figyelembe véve beszerelésre került egy villanyáram fogyasztásmérő is, melynek segítségével a rendszeren keresztül bárhol, bármikor megtekinthető, hogy éppen mikor mennyi villanyáram fogyasztás történik az intézményben.

A szolgáltatás további előnye, hogy iOS és Android okos eszközökön, illetve HOME Assistant alkalmazáson keresztül, valós időben nyomon követhető bármilyen esemény, amit a használat során a rendszer észlelt és rögzített.   

Add meg itt a címsor szövegét

A hiedelemmel ellentétben a Lorem Ipsum nem véletlenszerû szöveg. Gyökerei egy Kr. E. 45-ös latin irodalmi klasszikushoz nyúlnak. Richarrd McClintock a virginiai Hampden-Sydney egyetem professzora kikereste az ismeretlenebb latin szavak közül az egyiket