Gödi Szivárvány Bölcsőde fűtéskorszerűsítés, nyílászárók ellenőrzése, első lépések az okos intézménnyé válás útján

2022.11.24-én kaptuk meg a megrendelést a Gödi Szivárvány Bölcsődétől, hogy segítsünk az intézmény fűtési rendszerének korszerűsítésében, találjunk megoldást a fűtőtestek minél hatékonyabb kihasználásában.

21 db Smart termosztatikus radiátor fej került telepítésre az intézményben, melyek értékei kizárólag egy központi alkalmazáson keresztül módosíthatók. Így megelőzhető, hogy bárki elállítsa, ezáltal a fűtés nem tud kontroll nélkül működni és a központi vezérlő egység segítségével egységes hőmérséklet szabályozás érhető el.

A rendszer folyamatosan kontrolálja és monitorozza a fűtési értékeket, így nagyon pontos statisztika készíthető az eredményekből. Az elkészült diagrammok könnyen átláthatók. Az Ügyfél kérésének megfelelően be lettek programozva a Smart radiátor fejek. Ütemezésnek köszönhetően, hétköznap reggel 06:00 órától 16:30 óráig 22 fok van az épületben, majd 16:30 órától másnap reggel 06:00 óráig 20 fok, hétvégén pedig 19,5 fok. 

Az Ügyfél kérésére nyitásérzékelők is kerültek felszerelésre, mivel sok esetben nyitva maradtak az ablakok és közben üzemelt a fűtés, ami cseppet sem mondható hatékonynak. Ezek azok az eszközök, melyek azonnali értesítést küldenek a rendszer kezelőinek, amennyiben nyitva maradt ajtó vagy ablak -pl. szellőztetés után-, emiatt pedig lecsökkent a hőmérséklet az adott helyiségben. Ezzel párhuzamosan a rendszer automatikusan lekapcsolja a fűtést, így elkerülhető, hogy az „utcát” fűtsék. 

A csoportszobákba is kerültek nyitásérzékelők telepítésre, ahol a cél, hogy mutassa hány fok van az adott csoportszobákban. Mivel a telepített nyitásérzékelők egyben hőmérsékletet is tudnak mérni, így, ha kevesebb mint 22 fok alá esik a hőmérséklet a szobában, akkor szintén értesítést küldd az érintetteknek így a kolléga azonnal feljebb tudja venni a hőmérsékletet manuálisan, hisz a csoportszobákba nem kerültek Smart radiátor fejek a radiátorokra.

Wi-fi hálózat is bővítve lett, mert a jelenlegi hálózat gyengének minősült. Mivel mi telepítettük a Wifi hálózatot is, az összes nyitásérzékelő, Smart radiátor fej a mi általunk kiépített Wifi hálózatba lettek illesztve, ezáltal a Bölcsőde hálózata nem lett terhelve.

Összesen 21 db Smart termosztatikus radiátor fej, 25 db nyitásérzékelő került telepítésre, továbbá a Wifi hálózat is bővítésre (3 db Wifi Mesh AP) került. A rendszer fényerő érzékelő modulja automatikusan észleli és programozza/szolgáltatja a szükséges világítást az adott napszaknak és a beprogramozott használati ritmusnak megfelelően. Ennek köszönhetően, a lehető legoptimálisabb a folyosói megvilágítás kihasználtsága a bölcsődében.

Az okos eszközök telepítésétől az az elvárás, hogy a Bölcsőde folyosóján kontrolálva legyen a hőmérséklet, szabályozva legyen a fényerő, továbbá a nyitásérzékelők segítségével pedig információhoz jussanak, hogy mikor mennyit szellőztetnek és ezzel párhuzamosan pedig nem menjen a fűtés. Ezekkel a megoldásokkal azt várják el, hogy csökkenteni tudják a gázfogyasztást az adott épület részen.

A közeljövőben további Smart radiátor fejek, nyitásérzékelők, fogyasztásmérő, világítás vezérlők és Wifi bővítések kerülnek megrendelésre, valamint telepítésre.

A telepítés a Globomax Zrt. kollégái részéről néhány óra alatt rendben lezajlott bontás nélkül, roncsolásmentesen, csendben hogy a gyerekeket ne zavarják a déli alvásban.

Megrendelő részéről minden segítséget megkaptunk, biztosítva voltak a feltételek ahhoz, hogy megfelelően elvégezhessük a telepítést.

Add meg itt a címsor szövegét

A hiedelemmel ellentétben a Lorem Ipsum nem véletlenszerû szöveg. Gyökerei egy Kr. E. 45-ös latin irodalmi klasszikushoz nyúlnak. Richarrd McClintock a virginiai Hampden-Sydney egyetem professzora kikereste az ismeretlenebb latin szavak közül az egyiket